דלג אל התוכן דלג אל הניווט

victoria@vicsvoice.com  |  054-4646370


קריינות

קריינות

מה צריך להכין קודם: את סרטון הוידיאו או את הקריינות?

אתה רוצה להפיק סרטון תדמית לקידום המוצר שלך, ולשם כך אתה כותב תסריט, מוצא מישהו שיכין את הסרטון, וגם בוחר את הקריין בעל הקול המתאים כדי לבצע את הקריינות המלווה.

אתה מוכן להתחיל להזיז את העניינים, ופתאום אתה עוצר וחושב "מה עלי לעשות קודם, להכין את הוידיאו או להקליט את הקריינות? האם יש לסדר חשיבות?"

התשובה היא, "יש לזה חשיבות ... וגם אין לזה".

 

מה קורה אם קודם מכינים את הוידיאו?

אם מכינים קודם את הוידיאו, אז יהיה עליך או על עורך הוידאו לתת לקריין מידע לגבי תזמון הוידיאו, אחרת יתכן ולא תהיה ביניהם התאמה, והקריינות תהיה ארוכה מהוידיאו. לדוגמא: נניח שהוידיאו עוסק בהדרכה וזוהי סצנת הפתיחה:

תסריט לקריינות מקצועית באנגלית

עורך הוידאו הקצה 5 שניות לסצנה זו בוידיאו אבל איש לא אומר זאת לקריין. ומכאן, שקריינות הסצנה אורכת 7 שניות וגולשת לסצנה הבאה. במקרה כזה, יהיה צורך לחזור על ההקלטה בתשלום נוסף.

כדי להימנע ממצב כזה, יש להוסיף לתסריט עמודה שתכלול מידע על זמני הוידיאו, באופן הבא:

תסריט קריינות אנגלית מקצועית

אפשר להוריד תבנית של תסריט בפורמט Word ובו עמודה של תזמון.

לחילופין, יכול עורך הוידאו להוסיף לוידיאו כתוביות, או להקליט ולהוסיף גרסת קריינות גסה בעצמו (נקראת "גייד") כדי להדגים את מיקום ואורך הקריינות בכל סצנה לאורך הוידיאו. במקרה כזה, מעבירים את סרטון הוידיאו לקריין אשר יקליט את הקריינות על בסיס התזמון של הגייד או הכתוביות. (ברור מאליו שאם על הקריין לגזור את זמני ההקלטה מהוידיאו תהיה זו עבודה נוספת עבורו, והוא יגבה תשלום עבורה. לכן אולי תעדיפו לשלוח לו את זמני ההקלטה על גבי התסריט).

שים לב, כאשר יוצרים את הוידיאו לפני הקלטת הקריינות, עורך וידאו מנוסה יבדוק שאכן בכל סצנה בסרטון הוקצה מספיק זמן עבור הקריינות (על פי רוב, על ידי קריאה בקול של התסריט לעצמו תוך כדי צפייה בוידיאו). בעוד שלסצנה שבדוגמא מעלה הוקצו 5 שניות, מה יקרה אם המקליט הקצה לכך רק 4 שניות? או 3 שניות? אזי, יצטרך הקריין לקרוא מהר מאוד או שיידרשו שינוי בתסריט... או שיהיה צורך להכין את הוידיאו מחדש.

לדיבוב קורס דיגיטלי לאנגלית, ראה מידע מפורטת כאן: איך לדבב קורס דיגיטלי לאנגלית.

 

מה קורה אם קודם מקליטים את הקריינות?

אם מקליטים קודם את הקריינות, אזי אין צורך לתת לקריין מידע לגבי אורכה של כל סצנה בסרטון; אולם עדיין יהיה עליך לתת לו מידע כללי לגבי משך הוידיאו כולו. לדוגמא, אם ברצונך שהוידיאו יארך לא יותר מ 2 דקות, ואתה רוצה שכ 30 שניות מהזמן יהיו ללא קריינות בכלל, יש ליידע על כך את הקריין מראש, כך שיגביל את זמן הקריינות לדקה וחצי.

בנוסף, למרות שאין צורך להכין מידע מדוייק על זמני הקריינות לכל סצנה וסצנה, אם אתה רוצה הפסקות במקומות מסוימים בסרטון, יש לסמן אותם על גבי התסריט. לדוגמא:

תסריט עם סימון הפסקות

כאשר עורך הוידאו מקבל את קבצי הקריינות, הוא יכול לבנות את סרטון הוידיאו סביב תזמון הקריינות, או לחילופין, אם יש לו כבר גרסה מוכנה אך לא סופית של הוידיאו הוא יכול להתאים את תזמון הסרטון לקריינות.

 

אם כך, מה יש לעשות קודם: את סרטון הוידיאו או הקריינות? ולמה אין לזה חשיבות?

רב הקריינים מעדיפים שהקריינות תוקלט לפני הסרטון, כיוון שכך יש פחות פתח שתיוצרנה בעיות, וזה מאפשר להם לקריין באופן טבעי ובקצב שמתאים לפרויקט. אולם, הם בדרך כלל מוכנים להתאים את עצמם כאשר מי שמכין את הסרט מעדיף לעבוד בסדר הפוך.

ומכיוון שלסדר הפעולות אין חשיבות, שתי הגישות אפשריות. כל עוד אתה מודע לכך שצריך לתת לקריין מידע על תזמון הקול והתמונה (באם לכל סצנה בנפרד כאשר קודם מכינים את הוידיאו, או באופן כללי כאשר קודם מקליטים את הקריינות), תהליך יצירת הוידיאו יהיה חלק.

 

כתבה מאת ויקטוריה פיינרמן

 

קריינות

קריינות

קריינות